Specjalizacja: HardCoder
Poziom specjalizacji: Bardzo Dobry Pomógł: 36 razy Wiek: 16 Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 682 Skąd: Głuszyca
Wysłany: 2008-03-19, 15:59 Heroes Come Back
Tematyką gry Heroes Come Back jest... Naruto. Może i nie jest to oryginalna fabuła, ale po prostu mamy swoje powody by robić tą grę właśnie w tym świecie
Grę zaczynamy w wybranej przez siebie wiosce, jako członek wybranego przez siebie klanu. Na razie mamy 2 wioski: Wioskę Ukrytego Liścia oraz Wioskę Ukrytego Piasku.
Każda wioska posiada 2 dominujące klany. Jeżeli wybierzemy Klan Uchiha- Automatycznie naszą wioską staje się Konoha.
Zaczynamy jako student akademii- prawie nic nie znaczący dla innych nie doświadczony ninja oraz, jakby tego było mało, student nie ma prawa opuszczać wioski..
Mamy bardzo mały zasób chakry oraz nie znamy żadnego Jutsu. By się ich nauczyć, musimy lepiej kontrolować naszą chakrę. By tego dokonać, po prostu trzeba trochę potrenować.
Po treningu, jeżeli posiadamy już odpowiedni level i kontrolę chakry możemy nauczyć się jakiegoś jutsu. Na początek- Kawarimi no Jutsu.
Jutsu "podstawienia" to jedna z najprostszych, ale i za to najbardziej użytecznych technik dla Shinobi. Zasada jest prosta- gdy przeciwnik nas atakuje, my możemy przenieść się za jego plecy, by zaatakować z zaskoczenia.
Dążąc dalej naszą drogą ninja, przystępujemy do egzaminu. Czeka tam na nas część teoretyczna jak i praktyczna. Chcesz dowiedzieć, o co dokładniej w tym chodzi? Poczekaj do premiery ^^.
Pnąc się w górę po szczeblach naszej drogi Ninja, dochodzimy do wyboru. Jako Jounin możemy wieść dalej nudne życie w wiosce, od czasu do czasu wykonując jakieś misję.. Możemy też spróbować zyskać tytuł Kage, który rządzi całą wioską, rozdziela misję, zbiera podatki, by potem zbudować nowy budynek.. Ale możemy też zejść na tą, niby, łatwiejszą ścieżkę, którą jest zostanie zbrodniarzem. Możemy wstąpić w szeregi Akatsuki(jeżeli tylko udowodnimy, że potrafimy być "źli").
Będąc w szeregach Akatsuki mamy jeden cel - pochwycić wszystkie Bijuu.
Bijuu są demonami, które są pieczętowane w losowym graczu. Taka osoba, zwana Jinchuuriki ma większy zasób chakry, oraz w chwili słabości może wezwać demona, by jej pomógł.
Pochwycony przez Akatsuki Bijuu jest teleportowany do kwatery głównej organizacji, gdzie(jeżeli jest przynajmniej 1/3 członków) odbywa się wyciąganie demona. Los wyciągniętego demona jest wybierany przez lidera-może albo zostać przechowywany, albo zostać zapieczętowany w którymś z członków.
Następną rzeczą jest to, że.... ZARAZ, czy ja aby nie zdradziłem już za dużo elementów gry?! Chcesz wiedzieć więcej? Poczekaj do premiery i najlepiej zostaw komentarz!:D
Robimy tę grę z kilku powodów.
Po pierwsze- kochamy Naruto(M&A, nie chłopaka...^^):D
Po drugie- chcemy udowodnić, że gra o Naruto może przetrwać i być naprawdę ciekawa;]
Głównym skrypterem w Heroes Come Back jestem ja- Gierek ^^
Może i nie jestem jakoś super uzdolnionym dzieckiem, ale coś tam potrafię napisać.
Skryty które mają w nawiasie znaczek * nie są napisane przeze mnie;]
Co mamy:
- Spelle jako Arrowy
- System Śladów(osoba idąca zostawia za sobą ślady stóp)
- System Rang, Wiosek i Klanów
- MP3 i Muzyka w Menu ( * )
- 2 Sloty na Jutsu(gracz może włożyć tam wybrane jutsu, a potem by ich użyć naciska F2/F3)
- Zeedytowany system petów na potrzeby gry
- System Nauki Jutsu ( Zrobiłem go tak, żeby nie trzeba było nowej wersji żeby nauczyć się nowo wprowadzonego Jutsu)
- Wiele Jutsu jest pisanych oddzielnie (np jutsu Kawarimi no Jutsu, Hiraishin no Jutsu)
- System niszczenia blocków(każdy block w edytorze map będzie miał ustawioną wytrzymałość, jeżeli gracz atakujący blocka ją przewyższy, w tedy block zniknie).
- Obrażenia od jutsu są liczone na podstawie różnych wartości losowych, zmiennych oraz (głównie) na podstawie kontroli chakry wykonującego.
- System furii(możliwość włączenia podczas walki)
- Questy(system stworzony na potrzeby gry)
- Amulety, Spodnie, Pierścienie, Google- można to od teraz założyć;]
Co Zamierzam napisać
- Koncentracja Chakry (gracz który ma skoncentrowaną chakrę(można to zrobić przez wykonanie odpowiedniego jutsu) może chodzić po wodzie).
- Zaawansowany system marionetek.
Na razie dam Wam troszkę screenów z Konohy, możecie tam też zobaczyć GUI;]
Zapraszam na :
www.HEROESCB.yoyo.pl
Na stronie jest/będzie opisany każdy czynnik gry- pełna lista jutsu wraz z wymaganiami i opisami działania, opis gry, download nowych wersji/patchów.
Zapraszam również do pisania na forum, pod tym samym adresem. Możecie pisać tam o swoich pomysłach dotyczących gry, o jutsu które powinny być według Was wprowadzone itd. Wiele pomysłów userów zostało już dodanych do gry ;)
Skrypter - Gierek(tak, to ja xD)
Mapper - Paszczak(główny), Gierek, Ichigo i Dossj
GUI - Kede
PixelArt -Yosuke, Dymek
Inne Grafiki - Gierek
Pomysłodawcy - Wy:D
Strona - Gierek
Wszystkie inne - Wszyscy
Proszę o MĄDRE komentarze. Jak macie pisać "Kolejne Naruto, nie wypali!!!" to lepiej nie piszcie nic. Nie chodzi mi o to, że macie nie krytykować, tylko o to, żebyście wszystko uzasadnili;]
Fiuu, koniec :D
_________________ Visça el Barça!
Ostatnio zmieniony przez Gierek 2008-04-15, 21:00, w całości zmieniany 12 razy
Specjalizacja: Mapping
Poziom specjalizacji: Mistrz Rzemiosła
Opis: Każdy ma jeden cel ... Pomógł: 5 razy Wiek: 100 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 493 Skąd: Z Miasta
Wysłany: 2008-03-19, 16:03
@UP Na 1screenie Drzewo wchodzi na domek
[ Dodano: 2008-03-19, 16:05 ]
I nawet na wszykich xD
Wysłany: 2008-03-19, 16:06
Nie będę pisał kolejne Naruto nie wypali bo także robię grę o tej tematyce ale widzę, że gra bedzie spoko, gui ładne skrypty dobre, powodzenia.
Specjalizacja: Grafika
Poziom specjalizacji: Zaawansowany
Opis: NiC CieKaweGo :] Pomógł: 9 razy Wiek: 90 Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 467 Skąd: z dupy Push-upka
Wysłany: 2008-03-19, 16:24
Popieram lewego. Ale Gui strasznie słabe chyba w paincie robione? Można nawet powiedzieć że w notatniku. Opis gry bardzo mi się podoba można powiedzieć że jest doskonały - pomysły, skrypty itp.
Ale po co bierzecie do ekipy[i to jako adminów] osoby które uczycie? bezsens...
PS. Po co na game.gif pisze naruto ninja coś tam jak gra ma nazwę Heros... ?
Specjalizacja: Mapping
Poziom specjalizacji: Bardzo Dobry
Opis: Nie chcecie wiedzieć co z tym kurczakiem robię Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 271 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2008-03-19, 16:28
Gierek , jak ty zaczniesz robić gry o tematyce naruto(powoli zaczynam go nie lubić) to może (mam taką nadzieje) uszczelnisz już od baardzo dawna zamknięty rynek tej gry. Ale masz ciekawe skrypty i gdyby gra miała jakąś inną tematykę to dałbym ci 8,5/10 Ale narazie daję ci 2/10 .
Ps.Powodzenia
Poziom specjalizacji: Bardzo Dobry Pomógł: 36 razy Wiek: 16 Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 682 Skąd: Głuszyca
Wysłany: 2008-03-19, 16:29
Dzięki za opinię;]
Kede napisał/a:
Ale po co bierzecie do ekipy[i to jako adminów] osoby które uczycie? bezsens...
Nie bierzemy ich jako adminów, tylko jako Mapperów. Tych 2ch(Ichigo i Nexus) dało mi, jako skrypterowi, sporo pomysłów. Chcieli zrobić koniecznie coś więcej, więc wzięliśmy ich pod swoję skrzydła jako mapperów. Dobrze im idzie i mam nadzieję, że w przyszłości będziecie się zachwycać ich mapami ^^
Kede napisał/a:
Ale Gui strasznie słabe chyba w paincie robione? Można nawet powiedzieć że w notatniku.
Tak, tak...wiem :D
Tym GUI chciałem tylko pokazać sam układ(2 panele po bokach). W wersji 0.2(wersja 0.1 jest już w sumie na stronie, ale tam są praktycznie tylko mapy) postaram się zrobić lepsze.
//EDIT:
Cytat:
PS. Po co na game.gif pisze naruto ninja coś tam jak gra ma nazwę Heros... ?
Aaaa, sory mój błąd. Widziałem to, ale poprawę non stop odkładałem sobie na później :D
Dzięki.
Specjalizacja: Grafika
Poziom specjalizacji: Zaawansowany
Opis: NiC CieKaweGo :] Pomógł: 9 razy Wiek: 90 Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 467 Skąd: z dupy Push-upka
Wysłany: 2008-03-19, 16:42
Podoba mi się ten projekt- mogę zrobić wam GUI do beta wersji. Tylko ja do game.gif dodałbym jeszcze paski HP, MP i SP- żeby nie było w oddzielnym oknie.
Wysłany: 2008-03-19, 16:44
Ooo, Kede, nie obraziłbym się jakbyś nas wspomógł :D
Co do tych pasków, to też miałem taki pomysł, ale już nie miałem ich gdzie upchnąć
Napisze do Ciebie na gg.
Wysłany: 2008-03-19, 16:51
Miklin-san napisał/a:
i szkoda że tylko 2 wioski...
To tylko na razie;]
Po prostu chcemy zrobić spory świat poza wioskami(ukryte lokację + miejsca z anime jak np dolina końca, czy most nieba i ziemi ).
Sama Konoha liczy około 70 map(wioska, Las Śmierci, wnętrza itd).
_________________ Visça el Barça!
MichcuSSJ Stały bywalec Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 144
Wysłany: 2008-03-19, 17:08
pewnie moje Konoha Heroes Online będzie słabsze...
Specjalizacja: Skrypty
Poziom specjalizacji: Początkujący
Opis: nom padawan force moja najlepsza gra Pomógł: 3 razy Wiek: 14 Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 153 Skąd: Krynica Zdrój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum