Specjalizacja: Fabuła
Poziom specjalizacji: Mistrz Rzemiosła
Opis: Gdyby kózka nie skakała... Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 789 Skąd: Czarnia
Wysłany: 2008-08-29, 21:38 [Nara wam wszystkim]
Jak wiadomo tym którzy bywają tu często, decyzje podejmuję pod wpływem chwili. Chwila nadeszła taka, że jestem niezmiernie sfrustrowany. I muszę szczerze powiedzieć - kończy się pewna epoka.
Nie dość, że moja misja nauczenia was wszystkich czegokolwiek spełzła na niczym (pozdrawiam nieliczne wyjątki od reguły) tak samo jak misja zrobienia silnika i zarabiania na nim pieniędzy na rozwój CLLPSD (CLLPSD to po prostu odbugowane ToW. Nie martwcie się, w przyszłości Mith będzie owy silnik rozwijał. Szkoda że macie go w dupie, bo na pewno w tym momencie jest najlepszym z tych silników). Czara goryczy przelała się, kiedy dowiedziałem się że nawet nie mogę CLLPSD.com sprzedać, bo nie należy do mnie.
Tym którzy nie wiedz, przypomnę - strona została założona 4 Kwietnia 2007 roku, na serwerach yoyo.pl. Była PIERWSZĄ tego typu stroną w Polsce. Liczyłem, że kogoś tym zainteresuję. W swojej pysze myślałem, że stanę się kimś w rodzaju guru, i z góry, ze swojego małego troniku będę podziwiał, jak na wzór elysiumsource.net, będzie się kłębiła tutaj elita intelektualna polskiego internetu. Kłębić się zaczęło, ale od "Naruto Ninja Shit Online World of Shinobi In Da House" czy "Dragon Blade Blaze Ball Balls Onlines".
Szczerze mówiąc, mam tego dosyć już od dawna, co zresztą sami wiecie. Kiedyś pisałem, tłumaczyłem, interesowałem się. Najlepiej więc dla was i dla mnie, będzie jak poszukam innych, zainteresowanych adminów, usunę się w cień. Zwłaszcza że mam co robić.
Co mam do roboty? Po pierwsze - w tym roku mam maturę. Po drugie - osiemnastkę. Po trzecie - potrzebuję środków na dokończenie Gryfikki i rozwinięcie starych, zasuszonych projektów. Po czwarte i najważniejsze - muszę rozwijać swój największy talent - pisarski.
Nie bierzcie tego do siebie - ale walka z całym trollostwem polskiego internetu, kiedy spoczywa na barkach jednego człowieka, męczy. I to bardzo.
Tak więc.
Good night & good luck
Były już administrator naczelny cllpsd.com
'arekrem
PS.: Na mój numer gg, ew. na PW możecie wysyłać zgłoszenia na moderatorów, junior adminów i adminów. Do końca tygodnia usunę sobie uprawnienia i pozostanę jako zwykły użytkownik. Raz na jakiś czas może wejdę.
PS2.: Proszę o porządne uzasadnienia.
Edit: W sprawie awansów zgłaszajcie się do hakmana.
_________________ "Missä miehet ratsastaa
Siellä lampaat ei voi laiduntaa
Missä miehet ratsastaa
Siellä kuulee susien ulvontaa!"
Ostatnio zmieniony przez arekrem 2008-08-30, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Specjalizacja: Autor Koncepcji
Poziom specjalizacji: Bardzo Dobry
Opis: "Podaj Swoją dłoń potrzebującemu, kiedyś być może Ty zostaniesz poratowany przez niego..." Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 190 Skąd: z Polski
Wysłany: 2008-08-30, 09:03 Dlaczego ??
Ehh... to trochę... no nie wiem jak to określić.... teraz jak to napisałeś to jakoś sobie uświadomiłem że ty rzeczywicie założyłeś PIERWSZĄ polską stronę o tej tematyce,
wspomagałeś nas Wszyskich. Forum się rozwineło, jest naprawdę bardzo obszerny downolad, dużo tutrioali, i wiele inteligętnych userów; mi. Lewy, Telewizor, Dymek, Kede, Mith, Hakman, VaSHyFFkO, Tasselchof, no i nasz kochany - Pigmej*, a ty teraz chcesz nas opuścić ?!
Nawet jesli, to nie odbieraj sobie praw admina, co jakiś czas możesz wejść i zrobić porządek... jako admin... i mam takie pytanie: KTO zostanie adminem i vice adminem cllpsd.com ??? Mith? Dymek? Kede? a może Pigmej ??
Nie będę cię zmuszał, a nawet prosił abyś został - to twoja decyzja, nie moja :/
*Jeśli kogoś pominołem to przepraszam, ale bym musiał wypisywać kilkadziesiąt nicków, na co nie mam czasu, ani chęci, wymieniłem tylko tych... najaktywnieszych :)
PS. Sry za ewentualne błędy ort, jestem jeszcze trochę niedospany
_________________ Jak Ci pomogłem, Gość, to zapuść "+" ;p
Ostatnio zmieniony przez Tasselchof 2008-08-30, 09:04, w całości zmieniany 1 raz
Specjalizacja: Mapping
Opis: >>MAPPER<< Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 545 Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2008-08-30, 11:02
No Arek, nie mam Ci tego za złe, że nas opuszczasz :) Ponieważ masz racje, rozwijaj swój talent, zdaj mature, pij na osiemnastce xD
Masz racje, to było pierwsze forum tego typu w Polsce i za to Cię podziwiam ;)
Tylko szkdoa, że odchodzisz, ale jeśli miałbyś olać forum nie wybierając nowych modów, adminów, to była by kicha, forum by się rozsypało itp...
więc żegnaj, mam nadzieję, że keidyś do nas wrócisz :)
tylko zaglądaj czasami na forum! xP
Specjalizacja: Grafika
Opis: Dharma Team Master Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 467 Skąd: jestem?
Wysłany: 2008-08-30, 11:11
Jeżeli dobrze zrozumiałem to teraz ja jestem naczelnym adminem.
Wczorajsza rozmowa z arekrem'em na GG:
Cytat:
arekrem (29-08-2008 22:13)
Siema
Chcesz byćadminem cllpsd?
Patryk (29-08-2008 22:13)
nom
ok
Patryk (29-08-2008 22:14)
kim jestes?
arekrem (29-08-2008 22:14)
Ale będziesz coś przy nim robił?
arekrem
Patryk (29-08-2008 22:14)
jeżeli o coś poprosisz to będe robił co w mojej mocy :)
Będziesz adminował zgodnie ze swoim sumieniem
Patryk (29-08-2008 22:15)
ok
arekrem (29-08-2008 22:15)
Daję ci rangę głównego admina z dostępem do baz i ftp
Jest to tylko część tej rozmowy więcej nie moge podać.
Szkoda, że arekrem odchodzi bo był świetnym adminem. Będe starał mu się dorównać
oraz odbudować dawną potęge tego forum.
Opis: "Podaj Swoją dłoń potrzebującemu, kiedyś być może Ty zostaniesz poratowany przez niego..." Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 190 Skąd: z Polski
Wysłany: 2008-08-30, 12:35
Zostało już powiedziane że jest to PIERWSZE forum o tej tematyce, ale wg. jest również JEDYNYM takim polskim forum ! Jeśli się mylę to mnie poprawcie i dajcie link do owego forum... ale i tak nie wierze że dorównuje cllpsd...
PS. Skąd nazwa "cllspd" ??? ( dawniej collapsed )
Opis: Gdyby kózka nie skakała... Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 789 Skąd: Czarnia
Wysłany: 2008-08-30, 14:32
Wyjaśnię tą zagadkę.
Na początku szukałem dobrej nazwy na silnik, więc wziąłem w rękę słownik pol - ang i zacząłem szukać oryginalnych słów. Padło na collapsed. Dlaczego zrobiło się z tego "cllpsd"? Otóż przy rejestracji strony na webd.pl, długie słowo "collapsed" nie wchodziło. Co najwyżej "collapse". Tak więc pousuwałem samogłoski i tak już zostało.
Swoją drogą, oto pierwsze logo collapsed:
EDIT:
I jeżeli chcecie, w tym temacie mogę odpowiadać na wasze pytania dotyczące kulis pracy przy CLLPSD i takie tam :) Oczywiście w granicach przyzwoitości :)
Missä miehet ratsastaa
Specjalizacja: Mapping
Opis: Każdy ma jeden cel ... Pomógł: 5 razy Wiek: 100 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 493 Skąd: Z Miasta
Jak wiadomo tym którzy bywają tu często, decyzje podejmuję pod wpływem chwili. Chwila nadeszła taka, że jestem niezmiernie sfrustrowany.
Decyzji podjętych pod wpływem frustracji czasami się żałuje więc na wszelki wypadek zostaw sobie możliwość powrotu.
arekrem napisał/a:
Liczyłem, że kogoś tym zainteresuję. W swojej pysze myślałem, że stanę się kimś w rodzaju guru, i z góry, ze swojego małego troniku będę podziwiał, jak na wzór elysiumsource.net, będzie się kłębiła tutaj elita intelektualna polskiego internetu. Kłębić się zaczęło, ale od "Naruto Ninja Shit Online World of Shinobi In Da House" czy "Dragon Blade Blaze Ball Balls Onlines".
Mnie zainteresowałeś.
Zaś to co zaczęło się kłębić jest już prawie wszędzie w "polskim internecie" tylko objawia się odrobinkę inaczej.
arekrem napisał/a:
Co mam do roboty? Po pierwsze - w tym roku mam maturę. Po drugie - osiemnastkę. Po trzecie - potrzebuję środków na dokończenie Gryfikki i rozwinięcie starych, zasuszonych projektów. Po czwarte i najważniejsze - muszę rozwijać swój największy talent - pisarski.
Niech twój największy talent się dobrze rozwinie i jak wydasz książkę powiadom nas tu na collapsed, albo przynajmniej mnie.
Poziom specjalizacji: Dobry Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 112 Skąd: Z nienadzka.
Wysłany: 2008-08-31, 09:05
Szkoda, strasznie szkoda.
Sam ostatnio często tu nie zaglądałem, ale to miało być tymczasowe. Nie będę się rozpisywał dlaczego. To forum, naprawdę uczyło. Więc tak czy siak, Arek możesz być naprawdę dumny z siebie. Właśnie, dla tego forum, ja również rozwinąłem talent pisarski.
W każdym bądź razie:
Arek życzę sukcesów!
A na życzenia urodzinowe przyjdzie czas!
pozdrawiam, Iro.
PS. Telewizor, słyszeliśmy o tym^^. Ale czy Ty też musisz rezygnować?
Na tym forum nie zostanie nikt, ze starej ekipy oprócz: Vasha, Hakmana Tassel.
Wysłany: 2008-08-31, 11:53
Jeśli tak dalej pójdzie to i hakman zrezygnuje... ( aktualny admin ).
TV... nie byłem jeszcze userem za czasów nazwy "collapsed" ale wierzę, że był pierwszym adminem
No ale kto był pierwszym userem ? Kto jako pierwszy (po Arku) zrobiłkonto na collapsed i cllpsd ??
Ja Tu jestem od 9 Marca 2008r.... przez ten czas (aż do dzisiaj ) baardzo dużo się nauczyłem, a forum zmotywowało mnie do nauki języków ( serio ), VB dobiero zaczynam się uczyć ale biegle znam HTML ( niby banał ale zawsze coś ;p ), i po trochu z innych jak PHP, C++, JavaScript....
A, i mam pytanie do Arka, będziesz pisał książki ( jeśli tak, to jaki gatunek? ) czy będziesz pisał do gazet ( jeśli tak to napisz w do jakiej chciałbyś pisać ) ;p
Większość z nich dawno rzuciła to w cholerę.
Telewizor był 12.
Co do mojego pisarstwa - mam zamiar pisać książki, jako iż jednak z 2 książek rocznie może być ciężko mi się utrzymać, będę chyba kierował swoje kroki do Szkoły Policyjnej bądź Oficerskiej. Potrzebują inteligentnych ludzi i dają niezłe warunki (duża kasa, państwowa emerytura po 20 latach pracy, mieszkanie...). Piszę fantastykę, moimi inspiracjami są Terry Pratchett, Andrzej Sapkowski, Stanisław Lem, Philip Kindred Dick.
Missä miehet ratsastaa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum